Architect Doesburg Broeckhuijsen: Architect Ruud van Broeckhuijsen Doesburg

architect

ProjectFoto
ProjectFoto
ProjectFoto
ProjectFoto
ProjectFoto
ProjectFoto
ProjectFoto
 

< Terug naar projecten

Kievit

Op het laatste bedrijventerrein Kievitsmeent te Ede is op een zichtlocatie aan de provinciale weg naar Veenendaal dit multifunctionele bedrijfsgebouw ontworpen.

Het gebouw bevat een ondergrondse parkeergarage voor 90 autoos, 4000 m2 kantoren en 5000 m2 bedrijfsruimte.De ontworpen m2 kunnen gebruikt worden in allerlei samenstellingen door verschillende gebruikers. Echter , er is een huurder in gekomen die allerlei specificaties wenste die zijn toegevoegd aan het gebouw en zijn omgeving.

Het kantoor is ontworpen als een 2 laags bakstenen gebouw met daarop een 3de terugliggende laag die een golvende daklijn heeft. De kozijnengevel van deze 3de laag loopt ter plaatse van de ingangspartijen van het bouwsel tot het maaiveld door, waardoor een interessante verweving plaats vind. Het grote gebouw krijgt daardoor zijn schaal.

Het bedrijfsvolume is in de oksel geschoven van het kantoor en heeft zijn ingangen met dockshelters aan de straatzijde. Deze ingangs zijde is geheel overdekt met een luifel van 8 m. Tevens zijn hier de drie expeditiekantoren uit de gevelwand gestulpt.

< Terug naar projecten